FAQ

Είναι ασφαλές να κάνω tattoo ή piercing? Tι κίνδυνοι υπάρχουν;

Ναι, είναι απόλυτα ασφαλές να κάνετε τόσο τατουάζ όσο και piercing, δεδομένου ότι θα γίνει σε επαγγελματικό χώρο, που πληρεί όλους τους κανονισμούς τους οποίους επιβάλλουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Εφόσον ακολουθήσετε τις οδηγίες περιποίησης που θα σας δοθούν αναλυτικά μετά το τέλος της διαδικασίας, θεωρητικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

Αν παρατηρήσετε κάτι που σας φαίνεται μη φυσιολογικό μέσα στις επόμενες μέρες, επικοινωνείτε απευθείας με το στούντιο ώστε να σας δοθούν οι απαραίτητες συστάσεις. Προτείνουμε να μην συμβουλεύεστε φίλους ή γνωστούς, καθώς ο κάθε artist ακολουθεί ένα συγκεκριμένο τρόπο περιποίησης που θεωρεί σωστό και αποτελεσματικό.

Σε περίπτωση που παρουσιάζετε κάποια αλλεργία σε συγκεκριμένο φάρμακο ή συστατικό, ενημερώνετε τον εκάστοτε artist εκ των προτέρων, αν και σπάνια αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της διαδικασίας.

   

Πονάει;

Ναι, πονάει. Αλλά κυκλοφορούν τόσοι άνθρωποι πλέον γύρω μας με tattoos και piercings, οπότε δεν είναι κάτι αβάσταχτο που δεν θα μπορέσετε να διαχειριστείτε. Ο καθένας βιώνει διαφορετικά την αίσθηση, ανάλογα με το σώμα του και φυσικά το σημείο πάνω στο οποίο δουλεύει ο artist. Σε κάποιους αρέσει κιόλας!

Μπορώ να φέρω το δικό μου σχέδιο για να γίνει tattoo;

Στόχος μας είναι να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι αυτό θα σας ακολουθεί για πάντα. Οπότε μπορείτε να φέρετε οτιδήποτε θεωρήσετε πως μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι έχετε στο μυαλό σας. Από εκεί και πέρα είναι δική μας υποχρέωση να σχεδιάσουμε κάτι αποκλειστικά για εσάς, προσαρμοσμένο απόλυτα στο στυλ σας, το σημείο που θέλετε να γίνει και την αισθητική που σας αρέσει.

Γενικά αποφεύγουμε να δουλεύουμε με έτοιμα σχέδια, γι αυτό σας ζητάμε να εμπιστευτείτε την γνώση και την εμπειρία μας, ώστε να αποκτήσετε ένα μοναδικό κομμάτι, ανεξάρτητα από το μέγεθος και το στυλ.

Πόσο θα κοστίσει;

Η τιμή ενός τατουάζ εξαρτάται από το μέγεθος, την λεπτομέρεια και τις ώρες που θα χρειαστούν για να γίνει. Κάποια κομμάτια δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα ραντεβού, οπότε η χρέωση είναι διαφορετική σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού μιλήσετε με τον artist που θα συνεργαστείτε και πριν κλείσετε το ραντεβού σας, θα έχετε μια εκτίμηση του κόστους ή ακόμα και το ακριβές ποσό, εφόσον έχετε καταλήξει στο τελικό σχέδιο και μέγεθος. 

Υπάρχει ελάχιστο κόστος; Για ποιο λόγο;

Ναι, υπάρχει! Παρόλο που πολλές φορές υπάρχει παράλληλα μια σχετική δυσανασχέτιση, όταν ακόμα και για κάτι που φαίνεται αρκετά μικρό και απλό, σας λέμε ένα κατώτατο όριο τιμής. Πόσο μάλλον όταν αυτό μπορείτε να το έχετε στην μισή τιμή από κάποιον που δουλεύει στο σπίτι του, είναι γνωστός σας κλπ. Οι λόγοι λοιπόν πολύ συνοπτικά είναι οι εξής και αφορούν σχεδόν όλα τα επαγγελματικά tattoo studios:

  • Receptionist/shop manager: Είναι το πρώτο άτομο με το οποίο έχετε επαφή κατά την πρώτη σας επικοινωνία στο στούντιο, είτε φυσικά είτε διαδικτυακά. Σας συμβουλεύει και σας παραπέμπει στον κατάλληλο καλλιτέχνη, απαντάει στα e-mails και στα τηλεφωνήματα σας, διαχειρίζεται πολλές φορές τα ραντεβού σας, είναι υπέυθυνο για την ομαλή λειτουργία του χώρου. Αυτό το άτομο πληρώνεται.
  • Artist: Ακούει την ιδέα σας, σας συμβουλεύει, σας προτείνει εναλλακτικές, σας φτιάχνει προσχέδια και κάνει τις αλλαγές που πρέπει, κάνει συνεχώς έρευνα για καινούριες ιδέες και όλα αυτά πριν ακόμα καταλήξετε σε σχέδιο και κλείσετε το ραντεβού. Για να κάνετε το tattoo σας, υπάρχουν αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται (χαρτί για στένσιλ, μελάνια για εκτυπωτές, χρώματα για τατουαζ, βελόνες, γάντια, βαζελίνη,προστατευτικά για καλώδια και μοτεράκια,ξυραφάκια μιας χρήσης κλπ). Όλα αυτά έχουν ένα κόστος.
  • Πάγια έξοδα tattoo studio: Για να λειτουργήσει ένας επαγγελματικός χώρος, ανεξάρτητα απο το αντικείμενο του, πρέπει να καλύπτει βασικές οικονομικές υποχρεώσεις όπως ενοίκιο, λογαριασμοί, ασφάλιση εργαζόμενων, φορολογία, πρώτες ύλες και προμηθευτές, συνεργείο καθαρισμού κλπ.

Μπορώ να κλείσω το ραντεβού μου μέσω e-mail;

Σε γενικές γραμμές προτιμούμε να έχουμε άμεση επαφή με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, ώστε να μπορούμε να συζητήσουμε αναλυτικά τις ιδέες σας και να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κατανοήσει τι θέλετε. Επίσης θα σας εξηγήσουμε τον τρόπο που δουλεύουμε και θα σας λύσουμε όποια απορία σας δημιουργηθεί. Σε ειδικές περιπτώσεις που αυτό δεν μπορεί να γίνει, όπως πχ. λόγω διαμονής εκτός Αθηνών, πολύ ιδιαίτερου ωραρίου δουλειάς ή αν έχουμε ήδη μιλήσει από κοντά στο παρελθόν, μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να κανονίσουμε το ραντεβού μας μέσω e-mail ή της σελίδας μας στο Facebook. 

Έχω ένα tattoo που δεν μου αρέσει. Μπορούμε να το διορθώσουμε ή να το καλύψουμε με κάτι άλλο;

Οι καλλιτέχνες του Doctor Pepper συνήθως μπορούν να διορθώσουν ή να καλύψουν μεγάλο ποσοστό άσχημα χτυπημένων τατουάζ ή αυτών που δεν σας αρέσουν πια. Αυτή όμως είναι μια ιδιαίτερη τεχνικά διαδικασία και γι αυτό τον λόγο είμαστε πάντα απόλυτα ειλικρινείς με εσάς. Εάν πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό, θα σας ενημερώσουμε και θα σας προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να είστε ευχαριστημένοι και εσείς. Το τατουάζ που θα έχετε πάνω σας είναι η διαφήμιση της δουλειάς μας!

Μπορώ να κάνω tattoo κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών;

Το tattoo πρέπει να γίνεται σε δέρμα που είναι όσο πιο κοντά στο φυσικό του χρώμα, που σημαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο μαυρισμένο από τον ήλιο. Σε καμία περίπτωση σε καμμένο και ταλαιπωρημένο από ηλιοθεραπεία ή σολάριουμ. Από την στιγμή που το κάνετε, θα πρέπει να μείνετε εκτός ήλιου για περίπου 20 ημέρες, όσο δηλαδή θα χρειαστεί περίπου να επουλωθεί η περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για το κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα.  Δεν τίθεται ζήτημα λοιπόν θερμοκρασίας ή μήνα, εφόσον μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, πριν και μετά το χτύπημα.