BODY PIERCING

Η ΙΣΤΟΡΙΑ…

Το body piercing υπάρχει σαν πρακτική, σε διάφορες μορφές τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, από τα αρχαία ακόμα χρόνια και σε πολλούς πολιτισμούς ανά τον κόσμο.

Ανήκει στην γενικότερη κατηγορία του body modification (τροποποίηση σώματος), και γίνεται για διάφορους λόγους.

Ξεκίνησε κατά βάση για θρησκευτικούς και πνευματικούς και μετέπειτα για λόγους αισθητικής. Στον δυτικό πολιτισμό αποτελεί σύμβολο αυτο-έκφρασης, ομορφιάς, σεξουαλικής απόλαυσης ακόμα και δήλωσης της διαφορετικότητας του καθένα από εμάς.

ΕΙΔΗ PIERCING…
Ear piercing (λοβός, τράγος, κόγχη αυτιού, industrial)
Facial piercing (φρύδι, μύτη, χείλια, γλώσσα)
Belly button piercing (αφαλός)
Nipple και Genital piercing (θηλή και γεννητικά όργανα)
Surface piercing

Στο στούντιο μας όλα τα piercings γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που πληρεί όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και κανονισμούς, για την ασφάλεια σας.

Ανεξαρτήτως σημείου, τα piercings πραγματοποιούνται με βελόνα μιας χρήσης (τύπου φλεβοκαθετήρα). Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σίγουροι για την ακρίβεια στο άνοιγμα της τρύπας αλλά και για την υγιεινή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το κόσμημα που χρησιμοποιούμε αμέσως αφού γίνει το piercing, είναι αυστηρά και μόνο τιτανίου, αφού έχει αποστειρωθεί προηγουμένως σε ειδικό κλίβανο. Το συγκεκριμένο υλικό είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει οποιαδήποτε είδους αλλεργία ή μόλυνση, εφόσον τηρηθούν όλοι οι κανόνες περιποίησης που θα σας εξηγήσει αναλυτικά ο piercer, μετά το τέλος της διαδικασίας.ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ…

Πλύνετε τα χέρια σας πριν την περιποίηση του piercing.

Το πιο απλό και καλύτερο είδος καθαρισμού έιναι το αλατούχο διάλυμα, το οποίο γίνεται με βρασμένο νερό και μία κουταλιά αλάτι (το αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε) ή ο φυσιολογικός ορός από το φαρμακείο. 

Θα πρέπει να καθαρίζετε το piercing σας 2-3 φορές την ημέρα και περισσότερες αν ασκήστε ή ιδρώνετε.

Χρησιμοποιείστε μια μπατονέτα για να απομακρύνετε τυχόν περίσσεια υγρού ή κρούστα που έχει σχηματιστεί και βεβαιωθείτε ότι το piercing  είναι στεγνό. Μέχρι το piercing να επουλωθεί αποφύγετε το κολύμπι σε πισίνες, σε παραλίες που είναι υψηλές οι συγκεντρώσεις ρύπων και σε τζακούζι.

Θα πρέπει τα ρούχα σας να είναι καθαρά και άνετα και να μην ασκούν καμία πίεση στην περιοχή του piercing.

Για το piercing στην περιοχή του στόματος αποφύγετε ζεστά φαγητά και ποτά, αλκοόλ, πικάντικα τρόφιμα και κάπνισμα για τουλάχιστον 10 ημέρες. Κάντε μπουκώματα με αλατόνερο 2-3 φορές την ημέρα και με μη αλκοολούχο διάλυμα (τύπου HEXALEN) μετά το φαγητό.

ΜΗΝ χρησιμοποιείται αλκοολούχα διαλύματα (π.χ. οινόπνευμα) ή σαπούνι γιατί μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στους ιστούς του δέρματος. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε BETADINE γιατί μπορεί να οξειδώσει τα κοσμήματα από τιτάνιο και χειρουργικό ατσάλι.

Απογορεύεται το άγγιγμα και η επαφή με τα σωματικά υγρά άλλου ατόμου.ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BODY SUSPENSION…

O piercer του στούντιο μας Thodoris Ome, είναι από τους λίγους στην χώρα μας που ασχολείται και με μια πιο εξειδικευμένη και ιδιαίτερη μορφή του body modification (τροποποίηση σώματος), αυτή της αιώρησης (suspension).

Με τον όρο αυτό εννοούμε την διαδικασία που γίνεται ώστε το ανθρώπινο σώμα να αιωρηθεί πάνω από το έδαφος, από γάντζους που έχουν τοποθετηθεί σε κατάλληλα σημεία και με συγκεκριμένο τρόπο, ανάλογο της διαδικασίας του piercing. Φυσικά αυτό είναι προσωρινό και πραγματοποιείται λίγο πριν την αιώρηση. Έπειτα οι γάντζοι αφαιρούνται και τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν επουλώνουν.Αυτή η διαδικασία, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς της, απαιτεί τόσο εξειδικευμένο εξοπλισμό όσο και έναν έμπειρο επαγγελματία που έχει γνώση ανατομίας και φυσιολογίας, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητοι τραυματισμοί. Μπορεί να γίνει τόσο σε ιδιωτικούς χώρους που πληρούν φυσικά όλες τις προϋποθέσεις, όσο και στα πλαίσια εκδηλώσεων και show σχετικών με το αντικείμενο. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ομάδα του Doctor Pepper Tattoo.